Prăjitură cu mac
Un desert inedit, prăjitura cu mac, cremă de vanilie şi glazură de ciocolată va fi pe gustul tuturor celor pe care vrei să-i răsfeţi cu ceva dulce.
Ingrediente
Pentru blat
8 albuşuri
8 linguri zahăr
100 g mac
100 g fulgi de nucă de cocos
2 linguri făină
Pentru cremă
700 ml lapte
1 plic budincă de vanilie
8 gălbenuşuri
6 linguri zahăr
3 linguri de făină
200 g unt
300 g biscuiţi simpli
Pentru glazură
2 ciocolate amărui
3 linguri apă
4 linguri zahăr
50 g unt
Preparare
Baţi albuşurile spumă,apoi adaugi zahărul. Înglobezi macul,nuca de cocos şi făina,apoi întinzi aluatul într-o tavă tapetată fie cu hârtie de copt,fie cu ulei şi făină. Laşi blatul la cuptor până se rumeneşte şi trece testul scobitorii.
Între timp,faci crema. Într-o crăticioară,pe foc mediu,pui laptele,apoi treptat,toate ingredientele,cu excepţia untului,bătând cu grijă,cu telul. După ce s-a îngroşat compoziţia,scoţi telul şi amesteci încă un minut cu o furculiţă. Laşi totul la răcit,iar când este încă puţin caldă,topeşti untul în cremă.
Odată ce blatul e copt,îl pui la răcit şi abia după aceea îl acoperi cu cremă. Peste ea,întinzi biscuiţii unul lângă altul. Mai rămâne să prepari glazura. Pe foc mic,pui ciocolatele rupte în bucăţi mici,peste care adaugi apa şi zahărul. După topire,stingi focul şi înglobezi şi untul. După omogenizarea glazurii,o întinzi uniform peste biscuiţi.