Prăjitură cu mere

6 mai 2017   Rețete

Gustul de măr copt aminteşte întotdeauna de copilărie şi de prăjiturile bunicii. Atunci când ai poftă de ceva dulce, prăjitura cu mere este desertul ideal, pe care poţi să îl prepari în 4 paşi.

Ai nevoie de

Pentru aluat

400 g făină

3 ouă

100 g unt

25 g zahăr

200 ml lapte

20 g drojdie

coaja rasă de la 1 lămâie

1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru umplutură

4 mere

2-3 linguri zahăr

1 praf scorţişoară

3 linguri pesmet

Pentru firimituri

150 g făină

75 g zahăr

100 g unt

Preparare

Pasul 1

Faci o maia dintr-un sfert din cantitatea de lapte,drojdie,din 50 g de făină şi o laşi la dospit. Într-un vas,amesteci restul de lapte cu ouăle,zahărulşi coaja rasă de lămâie. Încălzeşti puţin compoziţia,apoi adaugi maiaua.

Pasul 2

Pui făină,puţin câte puţin,şi omogenizezi până obţii un aluat tare. Adaugi peste aluat untul topit şi zahărul vanilat,frămânţi bine,apoi îl laşi să

crească 40 de minute. Cureţi merele şi le tai felii.

Pasul 3

Amesteci feliuţele de mere cu zahărul,scorţişoara şi pesmetul. Le aşezi în tavă,peste aluatul întins.

Pasul 4

Amesteci într-un bol ingredientele pentru firimituri şi le presari peste prăjitură. O dai la cuptor 45 de minute şi o serveşti după ce s-a răcit.

Foto:Profimedia

Mai multe