Prăjitură cu mere pentru sfârşit de săptămână în familie!

5 februarie 2015   Rețete

La sfârşit de săptămâna ne-am obişnuit să avem câte ceva dulce şi bun pe masă, aşa că iată o reţeta nemaipomenită de prăjitură! Şi pentru că mărul este fructul-vedetă al sezonului, îţi oferim o nouă abordare a clasicei plăcinte cu mere: prăjitura-surpriză!

Ingrediente:

250 g făină150 g zahăr tos3 gălbenuşuri250 g unt1 pachet praf de copt stins cu zeamă de lămâie2,5 kg mere200 g miez de nuca măcinat2 linguri de stafide2 pachete zahăr vanilat50 ml rom/whiskey/coniac (40% alcool)50 g fulgi migdale,topping de caramel (opţional)

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu untul la temperatura camerei,praful de copt şi zahărul,se adaugă gălbenuşurile uşor bătute. Dacă aluatul este prea solid,putem adaugă un pic de lapte. Punem aluatul în folie alimentară 30 minute la păstrare în frigider.

Merele curăţate de coajă se dau prin răzătoare,se încorporează în aluat,împreună cu nucile şi stafidele. Se toarnă compoziţia într-un vas de sticlă termorezistent,tapetat. Coaceţi până la 10 minute la 180 grade Celsius,apoi se reduce temperatura la 160 grade Celsius şi se coace încă aproximativ 35 minute. Se scoate pe un platou încălzit în prealabil. Se decorează cu topping de caramel şi fulgi de migdale.

Tips:În loc de topping şi fulgi de migdale,puteţi să flambaţi romul când serviţi! Flăcările dansante vor transforma prăjitura într-o surpriză deosebită pentru cei dragi! Cu siguranţă,o porţie pentru fiecare membru al familiei nu va fi de ajuns! Pentru preparare,puteţi folosi unt Premium natural KOLIBA.

Mai multe