Prăjitură cu morcovi şi frişcă
Ai nevoie de: Pentru blat: 2 morcovi potriviţi, 3 linguri nucă măcinată, 5 ouă, 5 linguri ulei, 5 linguri zahăr, 1 cană făină, 1 praf de copt, 1 esenţă de vanilie.
Pentru cremă:
› 200 g frişcă lichidă› 200 g cremă de brânză dulce› 1 esenţă de vanilie› 100 g zahăr› 1 lingură zahăr pudră pentru decorCum se prepară:
Se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi uleiul,se adaugă morcovii daţi pe răzătoarea mică,nuca măcinată,făina,praful de copt,esenţa de vanilie şi la final se încorporează uşor albuşurile bătute spumă,amestecând de sus în jos până se omogenizează compoziţia. Se toarnă într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace 40-45 de minute,la foc potrivit. Se lasă să se răcească.
Se bate frişca,apoi se amestecă cu crema de brânză,zahărul şi esenţa de vanilie. Se taie blatul în două,se umple cu crema de brânză şi se presară cu zahăr pudră.