Prăjitură cu nucă de cocos

30 octombrie 2014   Rețete

Cred că nu te-ai gândit până acum cât de delicioasă este combinaţia de blat pufos, mere zemoase şi nucă de cocos aromată! Nici nu-ţi vei da seama cât de repede va dispărea din tavă aceasta prăjitură cu nucă de cocos!

Pentru o tavă de prăjitură cu nucă de cocos,pentru blat,ai nevoie de 2 ouă,250 g făină,120 ml ulei,180 ml lapte,1 praf de sare,3-4 linguri zahăr pudră,iar pentru umplutură de 3 mere,150 g nucă de cocos,colorant alimentar roşu,100 g unt,1 gălbenuş,zahăr după gust.

Pasul 1

Albuşurile le baţi cu un praf de sare şi zahăr până se întăresc. Adaugi gălbenuşurile unul câte unul,uleiul în fir subţire,laptele şi făina în ploaie. Amesteci uşor pentru a nu se lăsa compoziţia.

Pasul 2

Descojeşti merele,le îndepărtezi cotorul şi cutia cu seminţe şi le tai felii. Torni compoziţia într-o formă rotundă şi aşezi feliile de mere. Dai prăjitura cu nucă de cocos la cuptor până se rumeneşte uşor.

Pasul 3

Topeşti untul. Amesteci nuca de cocos cu zahărul,gălbenuşul şi puţin colorant alimentar cât să capete o nuanţă de roz-deschis. Torni untul topit,având grijă să nu pui şi spuma de deasupra,în caz contrar prăjitura cu nucă de cocos nu va mai fi la fel de pufoasă,apoi omogenizezi.

Pasul 4

Pui nuca de cocos peste prăjitură şi mai bagi la cuptor până se rumeneşte uşor pe deasupra. Decorezi cu nuca de cocos simplă.

sursa foto:Photocuisine

Mai multe