Prăjitură grecească cu lapte

10 mai 2016   Rețete

Unul dintre cele mai îndrăgite deserturi din însorita Elada, prăjitura grecească cu lapte se prepară în doi timpi şi trei mişcări.

De ce ai nevoie pentru prăjitură grecească cu lapte

800 ml lapte

coaja de la 1 lămâie

100 g unt

150 g griş

2 ouă

100 g zahăr

2 gălbenuşuri

1 linguriţă esenţă de vanişie

1 pachet aluat foitaj

2 linguri unt

zahăr pudră,pentru decor

1 praf scorţişoară,pentru decor

Cum se prepară prăjitură grecească cu lapte

Combini într-un vas laptele şi coaja de lămâie,le pui pe foc şi când încep să fiarbă dai deoparte. Topeşti untul şi adaugi grişul,amestecând constant 3-4 minute. Torni laptele treptat,până se omogenizează. Pui zahărul şi,după ce s-a îngroşat compoziţia,dai deoparte. Baţi ouăle cu cu gălbenuşurile şi esenţa,după care le încorporezi în crema de lapte,după ce s-a răcorit.

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Aşezi prima foaie de foitaj decongelată şi o ungi cu unt topit. O înţepi din loc în loc şi torni crema de lapte. Pui a doua foaie,o ungi cu unt topit şi o dai la cuptor până se rumeneşte. După ce s-a răcorit,pudrezi cu zahăr şi scorţişoară.

Sursa foto http://www.marilenaskitchen.com

Mai multe