Prăjitură Karpatka

3 mai 2013   Rețete

Ingrediente pentru aluat: 250 ml lapte,100 g margarină,1 lingură rasă zahăr,150 g făină, 5 ouă.

Pentru cremă: 1 cutie cremă pentru Cremşnit Dr. Oetker,750 ml lapte rece

Pentru decor: zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker

Cum se prepară:

1 Pentru aluat,se fierb laptele,margarina şi zahărul. Se adaugă toată făina şi se amestecă energic,până când compoziţia începe să se desprindă de pe pereţii vasului (aproximativ două minute),după care se pune într-un castron. Cu ajutorul mixerului,se amestecă pe rând ouăle,până se obţine o compoziţie omogenă. Se toarnă compoziţia într-o tavă de 20x30 cm,tapetată cu hârtie de copt,şi se nivelează. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute,se lasă să se răcească,după care se taie în două pe lungime.

2 Crema pentru crem­şnit se ­prepară conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se ­aşază peste una din ­foile de blat,după ­care se acoperă cu cea de-a doua foaie. Prăjitura se ţine la frigider două ore. Înainte de servire,se porţionează şi se presară cu zahăr pudră.

Mai multe