Prăjitură lipicioasă cu lămâie, fără gluten! Uite cum se prepară!
Această prăjitură se face cu piure de cartofi, însă are un gust genial.
Ingrediente
150 g de unt nesărat lăsat la înmuiat
200 g de zahăr
4 ouă mari
225 g migdale măcinate
2 linguriţe de făină fără gluten
250 g de piure rece de cartofi
Coajă de la două lămâi şi sucul de la una
Zahăr pudră
Pentru sirop
Sucul de la două lămâi şi coaja de la una
5 linguri de zahăr
Vei avea nevoie de o tavă rotundă cu diametru de 23 de centimetri,unsă cu unt şi tapetata cu folie de copt.
Mod de preparare
1. Încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Pentru a face prăjitura,amestecă şi bate bine ouale,adăugând zahărul,până amestecul devine pufos. Încorporează ouăle pe rând,adăugând câte o lingură de migdale măcinată între fiecare ou. Pune făină şi restul de migdale. Adaugă uşor piureul,sucul şi coaja de lămâie. Pune în tavă. Lasă la cuptor timp de 35 – 45 de minute.
2. Între timp,prepară siropul. Adaugă sucul de lămâie şi coajă şi zahărul într-un vas mic şi încălzeşte timp de un minut.
3. Ia prăjitură de la cuptor,găureşte prăjitura cu o scobitoare şi pune siropul fierbinte până când se absoarbe. Lasă la răcit o oră înainte de a scoate din tavă. Presară deasupra zahăr pudră.