Prăjitură „Pădurea neagră“

23 iulie 2014   Rețete

Pentru blat, ai nevoie de: 100 g cacao, 12 ouă, 500 g zahăr pudră, 500 g făină, 2 pliculeţe praf copt, 7 linguri apă. Pentru cremă: 1 kg smântână grasă, 300 g zahăr pudră, 500 g cireşe, iar pentru glazură, 1 l lapte, 100 g ciocolată neagră, 150 g zahăr, 50 g cacao, 1 lingură unt.

Cum se prepară

Pentru blat,amesteci făina cu praful de copt şi cacaua,apoi pui combinaţia într-o sită. Separi albuşurile de gălbenuşuri,baţi albuşurile spumă tare,iar gălbenuşurile le freci cu zahărul până devin pufoase,torni apa în firsubţire,apoi le încorporezi în albuşuri.

Adaugi compoziţia de făină,cernând din sită deasupra ouălor,şi amesteci continuu ca să încorporezi bine toate ingredientele. Pui compoziţia într-o tavă dreptunghiulară tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii.

Între timp,speli cireşele,le scoţi sâmburii şi le lai să se scurgă bine. Mixezi smântâna câteva minute,adaugi treptat zahărul pudră şi continui să baţi până se întăreşte. Încorporezi cireşele scurse şi amesteci cu grijă.

Citeşte şi:

Prăjitură cu mac

Tort cu ciocolată

Tort cu zmeură şi cremă de brânză

Dupa ce blatul s-a racit,îl tai în două. Între ele pui crema şi o întinzi uniform pe întreaga suprafaţă a blatului. Pentru glazură,pui laptele la foc mic împreună cu ciocolata ruptă şi zahărul,amesteci bine să se topească zahărul şi ciocolata,apoi dai focul mai iute şi laşi să scadă. Dai deoparte,laşi puţin la răcorit,adaugi untul şi cacaua,amestecând continuu,apoi torni cu grijă peste prajitură şi întinzi bine cu un cuţit.

Laşi prăjitura câteva ore la frigider înainte de a o servi.

Mai multe