Prăjitură pufoasă

16 aprilie 2016   Rețete

Îţi oferim o reţetă de desert cu nucă şi frişcă pe care o poţi prepara în doar o oră.

Ingrediente de care ai nevoie:

5 ouă

350 g zahăr pudră

12 linguri apă

250 g făină

100 g nucă măcinată

1 lingură praf de copt

50 g ciocolată neagră

3-4 piersici din compot

500 g smântână

200 g zahăr tos

Mod de preparare

Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră şi apa,până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt şi nuca măcinată. La final,adaugi albuşurile bătute spumă tare. Torni blatul într-o formă tapetată şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit şi-l tai în jumătate,pe lung.

Baţi smântâna cu zahărul tos şi întinzi o parte din frişcă peste prima foaie de blat. Pui foaia rămasă şi îmbraci tortul în frişcă. Aşezi din loc în loc jumătăţi de piersici şi presari pe margini ciocolată rasă.

Mai multe