Prăjitură pufoasă
Îţi oferim o reţetă de desert cu nucă şi frişcă pe care o poţi prepara în doar o oră.
Ingrediente de care ai nevoie:
5 ouă
350 g zahăr pudră
12 linguri apă
250 g făină
100 g nucă măcinată
1 lingură praf de copt
50 g ciocolată neagră
3-4 piersici din compot
500 g smântână
200 g zahăr tos
Mod de preparare
Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră şi apa,până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt şi nuca măcinată. La final,adaugi albuşurile bătute spumă tare. Torni blatul într-o formă tapetată şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit şi-l tai în jumătate,pe lung.
Baţi smântâna cu zahărul tos şi întinzi o parte din frişcă peste prima foaie de blat. Pui foaia rămasă şi îmbraci tortul în frişcă. Aşezi din loc în loc jumătăţi de piersici şi presari pe margini ciocolată rasă.