Prajitură pufoasă cu cireşe. O reţetă simplă şi delicioasă

12 iunie 2019   Rețete

A venit vara, aşa că e momentul să ne bucurăm de tot ce ne oferă ea: soare, vacanţă şi cele mai delicioase fructe. Bucură-te de beneficiile cireşelor şi de gustul lor pregătind o prăjitură pufoasă! Îţi propunem cea mai simplă reţetă de prăjitură cu cireşe.

Sunt absolut delicioase şi, în plus, au şi numeroase beneficii. Cireşele sunt nişte detoxifianţi foarte puternici, dar în acelaşi timp sunt şi o sursă foarte bună de vitamine şi minerale. Datorită antioxidanţilor pe care aceseta îi conţîn, cireşele sunt recomandate în special persoanelor care au probleme cu reumatismul, care sunt constipate sau care suferă de gută.

Proaspete, răcoritoare şi delicioase, cireşele pot fi adevărate remedii pentru tine. Pe lângă gustul inconfundabil, cireşele conţin nutrienţi importanţi pentru organismul tău. Citeşte aici care sunt cele mai importante beneficii ale cireşelor.

Consumă-le crude, în salate de fructe sau, de ce nu, într-o prăjitură pufoasă. Iată cum de ce ingrediente ai nevoie şi cum se prepară: 

Ingrediente pentru prăjitura pufoasă cu cireşe

  • 250 g zahăr
  • 125 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 250 g făină
  • 1 lgt esenţa de vanilie
  • 1 lgt praf de copt
  • 300 g cirese
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Se mixează ouăle cu zahărul până când acesta se topeşte, se adaugă uleiul şi laptele, apoi făina şi praful de copt stins cu putina zeamă de lămâie.

Turnăm aluatul astfel obţinut într-o tavă de aragaz tapetată cu hartie de copt.

Încearcă şi dieta cu cireşe. Slăbeşti 5 kg în 7 zile

Ciresele spălate şi curăţate de sâmburi, se taie în două şi se pun pe un şervet de hârtie, după care se aşază peste aluat.

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru circa 20 de minute. Se face testul cu scobitoarea şi, dacă este copt, se scoate şi se lasă la răcit.

Când e rece, se pudrează cu zahăr praf.

Sursă: bucataras.ro

Mai multe