Pui cu legume - o reţetă pentru revitalizarea organismului

16 februarie 2015   Rețete

O reţetă care să ajute în pregătirea organismului pentru primăvară este cea pe baza de pui şi multe legume.

Ingrediente

-2 bucăţi piept de pui-o portocală-o ceaşcă iaurt grecesc-caşcaval afumat 45% grăsimi-o tulpină ţelină-un sfert de cană seminţe de mac-piper proaspăt măcinat-sare-muştar-frunze de salată-frunze de spanac-2 lipii tăiate pe jumătate

Mod de preparare

Se pune pieptul de pui într-o oală cu apă rece şi se adaugă o linguriţă de sare,cât şi coaja şi zeama de la jumătate de portocală. Se acoperă apoi şi se lasă la fiert la foc mare 10 minute,după care se reduce focul la mediu,se dă capacul la o parte şi se lasă să mai fiarbă încă 8 minute.

Apoi se scoate pieptul de pui şi se lasă să se răcească.

Coaja de la jumătatea rămasă de portocală se rade într-un castron mare,adăugăm şi sucul şi se amestecă cu iaurtul grecesc,muştarul,ţelina tăiată cuburi,seminţele de mac şi se amestecă. Se adaugă sare şi piper după gust.

Pieptul de pui se rupe fâşii şi se adaugă în fiecare jumătate de lipie,împreună cu frunzele de salată şi spanac şi câteva linguri de dressing. Pentru o savoare deosebită,se adaugă câteva felii subţiri de caşcaval afumat.

Pont:Poţi folosi caşcaval de la Koliba.

Credit foto:foodnetwork.com.

Mai multe