Pui la grătar, cu rozmarin
Cea mai bună parte a acestei reţete este că puiul nu este prăjit, ci este făcut pe grătar, ceea ce înseamnă că numărul de calorii consumate va fi mai mic. Iar condimentele folosite îi vor da cărnii de pui un gust delicios. Încearcă şi tu această reţetă!
Ai nevoie de:
- 2 piepturi de pui
- 1 lingură ulei de măsline
- rozmarin
- 4 căţei usturoi
- 1 cană vin roşu
- sare
- piper
- lămâie
Mod de preparare:
Spală şi taie pieptul de pui în felii mai mari. Pune-le pe o farfurie, asezonează carnea cu sare şi piper, după gust, adăugând apoi rozmarinul, uleiul şi vinul.
Taie mărunt usturoiul, care se adaugă apoi peste carne. Se lasă la marinat două-trei ore.
Pregăteşte grătarul afară sau pune la încălzit tigaia cu grătar pe aragaz. Pune feliile de carne de pui marinată pe grătar. Întoarce-le pe o parte şi pe alta, ai grijă să nu se ardă.
Alături de carnea de pui preparată la grătar merg foarte bine nişte cartofi natur, piure de cartofi, legume fierte sau salată ori felii de lămâie. De asemenea, poţi pune peste feliile de carne de pui o lingură din sosul marinat rămas.