Pui Tetrazzini cu mazăre şi sos pesto

10 martie 2017   Rețete

Această mâncare a fost denumită după interpreta de operă Luisa Tetrazzini, o renumită soprană italiană care a trăit între 1871 şi 1940. Tetrazzini este, de fapt, un preparat american, făcut cu carne de pui tăiată cubuleţe sau cu fructe de mare. Este servit fierbinte, alături de linguine, spaghete sau alte tipuri similare de paste subţiri.

Pui Tetrazzini cu mazăre şi sos pesto – Ingrediente (8 porţii)

3 căţei de usturoi,mărunţiţi

1 ceapă mică,tocată

60 g unt

32 g făină

500 ml lapte

250 ml supă de pui

125 g sos pesto,preparat anterior

450 g spaghete,fierte conform instrucţiunilor de pe pachet

150 g mazăre congelată

250 g carne de pui fiartă,tăiată cubuleţe

115 g brânză cheddar,rasă

45 g pesmet

Pui Tetrazzini cu mazăre şi sos pesto – Mod de preparare

Sotezi usturoiul şi ceapa în unt,la foc mediu-mare,până se caramelizează,cam 5 minute. Reduci flacăra la foc mic şi încorporezi făina. Torni laptele în fir subţire şi apoi torni supa de pui,amestecând până obţii un sos omogen. Laşi să dea în clocot şi fierbi la foc potrivit,amestecând până se îngroaşă. Iei de pe foc şi încorporezi sosul pesto.

Mai multe