Pulpe picante - reţetă gustoasă

9 martie 2017   Rețete

Combinaţia de carne de pui, roşii, boia şi ardei iute este pur şi simplu irezistibilă dacă iubeşti mâncărurile picante. Potriveşte gustul după preferinţele tale şi condimentează pulpele înainte de a le scălda în acest sos delicios cu legume.

Ai nevoie de

2 pulpe de pui

1 linguriţă boia dulce

½ linguriţă boia iute

sare

2-3 linguri ulei

Pentru sosul picant

1 ceapă potrivită,tocată

1 ardei gras roşu,tăiat cubuleţe

1-2 ardei iuţi,mărunţiţi

5-6 căţei de usturoi

¼ linguriţă piper roşu măcinat,opţional

1 praf sare

3-4 roşii,cubuleţe

3 linguri pastă de tomate

Preparare

Tai pulpele şi le condimentezi pe ambele părţi cu cele 2 tipuri de boia amestecate,în prealabil,şi sare,după gust.

Încingi uleiul şi rumeneşti pulpele pe ambele părţi. Le scoţi pe hârtie absorbantă,ca să se scurgă excesul de grăsime şi le dai deoparte câteva minute.

Adaugi ceapa în acelaşi ulei,ardeiul gras şi ardeiul iute şi le căleşti 2 minute. Pui 2-3 căţei de usturoi mărunţiţi,piperul roşu,sare,şi mai ţii pe foc 1 minut. Adaugi roşiile,pasta de tomate şi mai pui sare.

Aşezi pulpele peste sos,zdrobeşti usturoiul rămas şi amesteci ca să se combine aromele. Fierbi,la foc mic,până când carnea se străpunge uşor cu furculiţa.

Foto:Profimedia

Mai multe