Reţetă de post: Chiftele de năut

10 aprilie 2017   Rețete

În zilele de post, prepară aceste chiftele năut cu pătrunjel. Nici nu vei băga de seamă că nu au carne!

Ai nevoie de

500 g năut

1 ceapă

4 căţei de usturoi

4 linguri făină

1 linguriţă coriandru

pătrunjel

sare

piper

ulei,pentru prăjit

50 g pesmet

Pentru servit

salată verde

castraveţi

ridichi

Cum se prepară

Înmoi năutul peste noapte,a doua zi îl scurgi şi-l fierbi în apă cu sare 45-60 de minute. Pui năutul în blendar,adaugi ceapa,usturoiul,făina şi condimente după gust. Omogenizezi până când obţii o pastă,apoi adaugi pătrunjelul tocat.

Formzi cu mâna umedă chifteluţe,le treci prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins,pe ambele părţi,până când se rumenesc. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le serveşti pe pat de legume tăiate.

Mai multe