Reţetă de post: Chiftele de năut
10 aprilie 2017
Rețete
În zilele de post, prepară aceste chiftele năut cu pătrunjel. Nici nu vei băga de seamă că nu au carne!
Ai nevoie de
500 g năut
1 ceapă
4 căţei de usturoi
4 linguri făină
1 linguriţă coriandru
pătrunjel
sare
piper
ulei,pentru prăjit
50 g pesmet
Pentru servit
salată verde
castraveţi
ridichi
Cum se prepară
Înmoi năutul peste noapte,a doua zi îl scurgi şi-l fierbi în apă cu sare 45-60 de minute. Pui năutul în blendar,adaugi ceapa,usturoiul,făina şi condimente după gust. Omogenizezi până când obţii o pastă,apoi adaugi pătrunjelul tocat.
Formzi cu mâna umedă chifteluţe,le treci prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins,pe ambele părţi,până când se rumenesc. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le serveşti pe pat de legume tăiate.