Reţetă de sezon: Dovleac umplut

18 octombrie 2016   Rețete

Profită de sezonul dovlecilor pentru a a încerca o reţetă inedită!

Ai nevoie de

2 dovleci medii

600 g carne tocată de viţel

3 cepe

2-3 linguri ulei

2 morcovi

1 ţelină mică

6 linguri suc de roşii

200 ml supă de legume

sare

piper

1 crenguţă cimbru

Preparare

Cureţi cepele,le toci şi le căleşti în ulei până când devin uşor sticloase. Pui morcovii şi ţelina curăţate şi tocate,iar după câteva minute carnea şi laşi să fiarbă până când se evaporă sucul lăsat. Adaugi supa de legume şi pasta de tomate,amesteci şi laşi să fiarbă până când scade uşor. Condimentezi cu sare şi piper după gust.

Tai dovlecii în jumătate,le scoţi seminţele şi îi ţii 10 minute în cuptor,cu scobitura în sus. Îi scoţi şi îi umpli cu carne. Îi aşezi într-o tavă tapetată,presari cimbru uscat şi-i mai ţii la cuptor 20-25 de minute.

Mai multe