Reţetă delicioasă: Brioşe cu mere
Când ai poftă de ceva dulce, brioşele pot fi un desert perfect. Într-o oră poţi să obţii zece brioşe, care vor dispărea probabil la fel de repede pe cât au fost preparate.
Ai nevoie de
Pentru brioşe
250 g făină
1 ou
1 praf de sare
1 plic praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
300 g mere rase
100 g zahăr
80 ml ulei
1 pachet zahăr vanilat
250 ml lapte
Pentru crustă
50 g făină
90 g zahăr
90 g unt
60 g seminţe floarea-soarelui,tocate
1. Combini făina cu sarea,praful de copt,scorţişoara şi merele rase. În alt vas,mixezi oul,zahărul,vanilia şi laptele. Încorporezi în această compoziţie ingredientele din celălalt vas şi amesteci până se omogenizează.
2. Pentru crustă,amesteci toate ingredientele până obţii un aluat sfărâmicios. Torni compoziţia în forme,presari aluatul şi dai la cuptor aproximativ 30 de minute.