Reţetă delicioasă: Cheesecake cu Snickers

27 ianuarie 2016   Rețete

Un desert delicios, acoperit cu frişcă, caramel şi sirop de ciocolată. Este perfect pentru orice ocazie. Este foarte simplu de preparat, însă trebuie să vă asiguraţi că aveţi îndeajuns timp pentru a-l coace, şi a-l lăsa să se răcească. Prin urmare, îl puteţi găti cu o zi înainte.

Ingrediente:

Pentru blat:

O cană şi jumătate cu biscuiţi la alegere (ex. Oreo)

3 linguri de unt topit

1 lingură de zahăr (opţional)

Pentru cremă:

3 pachete de cremă de brânză,ţinută la temperatura camerei timp de 30 minute

O jumătate de ceaşcă de zahăr

1 lingură făină

3 ouă mari,la temperatura camerei

2 linguriţe extract de vanilie

1 cană smântână

30 mini SNICKERS®,tocate (1½-2 căni)

2 linguri sos caramel

Pentru servire:

Frişcă

Mini bomboane SNICKERS® mărunţite

Caramel şi sos de ciocolată

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 325 grade F/162 grade Celsius.

Amestecaţi biscuiţii sfărmaţi,untul topit şi zahărul (opţional). Presaţi amestecul pe fundul unei tăvi. Coaceţi timp de 10 minute,apoi se lasă să se răcească complet.

Reduceţi temperatura cuptorului la 300 F/150 grade Celsius.

În bolul unui mixer electric bateţi crema de brânză timp de 2-3 minute. Curăţaţi pereţii vasului. Adăugaţi zahăr şi făină şi amestecaţi până se încorporează. Curăţaţi pereţii vasului din nou.

Adăugaţi ouăle unul câte unul,amestecaţi încet până se omogenizează.

Adăugaţi smântâna şi vanilia. Se amestecă până la omogenizare.

Se adaugă şi bomboane SNICKERS® tocate.

Puneţi folie de aluminiu pe marginile laterale ale unei tăvi cu fund detaşabil.

Turnaţi amestecul de brânză în interiorul tăvii. Presăraţi sos caramel deasupra (opţional).

Aşezaţi tava într-o altă tavă,mai mare şi se toarnă 2-3 căni de apă caldă (în tava mai mare).

Coaceţi timp de 1 oră şi 30 de minute la 300 F/150 grade Celsius. Opriţi cuptorul şi deschideţi uşor uşa. Lăsaţi să se răcească prăjitura în interiorul cuptorului timp de 15 minute,apoi se scoate. Lăsaţi să se răcească la temperatura camerei,30 de minute,apoi se lasă timp de cel puţin 2 ore sau peste noapte.

Scoateţi părţile laterale ale tăvii. Decoraţi prăjitura cu frişcă,bomboane SNICKERS®,ciocolată şi sos de caramel.

Serviţi rece.

Depozitaţi în frigider timp de până la 10 zile.

Timp de pregătire:20 minute

Timp de coacere:1 oră şi 30 minute

Timp total:1 oră şi 50 minute

Porţii:10

Sursă foto: http://cookinglsl.com/

Mai multe