Reţetă delicioasă de post: Vinete umplute cu orez
Pentru ca suntem încă în post, prepară aceste vinete umplute cu orez.
De ce ai nevoie pentru vinete umplute cu orez
1 ceapă
2 vinete1 legătură pătrunjel200 g orez (prefiert)
150 g măsline feliate (negre şi verzi)
2-3 fire ceapă verde
1 ardei gras roşu
3 căţei de usturoi
sare
piper
Cum se prepară vinete umplute cu orez
Speli şi îndepărtezi codiţele vinetelor. Le tai pe jumătate şi le opăreşti în apă clocotită cu sare,10-15 minute,le scurgi şi le laşi să se răcească,apoi le scoţi miezul.
Cureţi ceapa şi ardeiul şi le tai cubuleţe. Încingi într-o tigaie puţin ulei şi căleşti ceapa,apoi adaugi ardeiul. Pui şi usturoiul tăiat felii subţiri,laşi să scadă un pic şi adaugi orezul şi după câteva minute,sărezi şi piperezi,i amesteci bine şi torni puţină supă de legume. Le laşi să scadă zeama şi închizi focul.
Cu aceasta compozitie umpli vinetele şi le aşezi într-un vas termorezistent,uns cu ulei şi le dai la cuptor. Serveşti cu felii de măsline,ceapă verde tocată şi cimbru.
.