Reţetă delicioasă de vară: Ruladă de îngheţată

9 iulie 2016   Rețete

O reţetă super-delicioasă pentru zilele toride. Răsfaţă-ţi prietenii şi familia cu o ruladă de îngheţată.

Ingrediente de care ai nevoie:

Pentru aluat:

400 g făină,

100 g unt,

2 ouă,

100 ml lapte,

75 g smântână,

100 g zahăr, 

1 plic zahăr vanilat.

Pentru îngheţată:

6 gălbenuşuri,

600 ml lapte,

600 g smântână,

200 g zahăr pudră,

300 g zmeură,

3 linguri cacao,

2 linguriţe esenţă de vanilie.

Mod de preparare:

Pentru îngheţată,baţi gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Torni laptele,omogenizezi şi pui compoziţia pe baie de aburi,amestecând până se îngroaşă. Dai deoparte,laşi la răcorit şi încorporezi smântâna bătută. Împarţi compoziţia în trei părţi egale,pe care le pui în vase separate. Pasezi zmeura,o treci prin sită pentru a îndepărta sâmburii,pui piureul obţinut în unul din vase şi omogenizezi. În alt vas torni esenţa de vanilie şi în celălalt încorporezi cacaua. Dai cele trei îngheţate la rece,până ce nu mai au o consistenţă lichidă,dar încă mai sunt maleabile.

Pentru aluat,freci untul cu ouăle,pui laptele,smântâna şi făina şi frămânţi până obţii o consistenţă elastică. Întinzi o foaie,pe care o aşezi într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până ce se rumeneşte uşor. Tai un sfert din ea,pe lung,iar restul o aşezi,inclusiv pe margini,într-o formă de chec tapetată cu folie alimentară,cât timp este fierbinte. Întinzi o parte din îngheţata de zmeură,apoi îngheţată de ciocolată,cea de vanilie şi iar îngheţată de zmeură. Pui deasupra bucata de foaie rămasă şi dai tava la congelator. A doua zi răstorni rulada,îndepărtezi folia şi o porţionezi. O poţi servi,dacă vrei,decorată cu fructe proaspete.

6 porţii

Preparare 60’

Dificultate medie

Mai multe