Reţetă delicioasă: Dulceaţă de prune decojite

16 septembrie 2015   Rețete

Află cum poţi prepara o dulceţă delicioasă din prune decojite.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

1,5 kg prune

1 kg zahăr

1 lingură cu bicarbonat de sodiu

30 nuci

apă

vanilie

 ½ lămâie

Mod de preparare

Se pun prunele într-o strecurătoare şi se introduc în apa care clocoteşte pentru 2 minute. Se decojesc,apoi se curăţă de sâmburi.

Se pun astfel pregătite într-un vas mare plin cu apă rece,în care s-a dizolvat 1 lingură cu bicarbonat de sodiu. Se ţin numai 2 minute,apoi se scot şi se pun într-un vas cu apă rece.

Se pun iar în strecurătoare şi se spală cu apă rece,se scurg şi se pun într-un vas uscat.

În locul sâmburilor se pune miez de nucă,se lipsesc jumătăţile la loc şi se pun în sirop de zahăr şi apă legat bine. Se ţin prunele în sirop 15 minute,apoi se fierb la foc potrivit.

Se parfumează cu vanilie şi se limpezeşte dulceaţa cu zeama de la jumătate de lămâie. Dulceaţa aceasta este mai greu de făcut,dar este deosebită. Se pune în borcane a doua zi,care se leagă cu celofan pus în două.

Citeşte mai multe reţete în cartea “ Salate şi conserve din legume şi fructe” de Maria Cristea Şoimu,din 18 septembrie,care se va găsi la toate punctele de difuzare împreună cu revista Click! pentru femei.

Mai multe