Reţetă delicioasă: Tartă cu sos caramel
Când ai poftă de ceva dulce, merită să încerci această tartă cu sos caramel. Este simplă şi delicioasă!
Ai nevoie de
Pentru tartă
1 foaie aluat foitaj
2 mere
1 lămâie
Pentru sos
120 g unt
75 g zahăr alb
40 g zahăr brun
140 ml smântână dulce
1 praf de sare
1 plic tort-gelee transparent
Preparare
Tapetezi o formă rotundă şi decupezi aluatul după forma tăvii. Îl aşezi în tavă,inclusiv pe margini şi dai la cuptor până când se rumeneşte blatul. Îl laşi la răcit.
Pentru sos,topeşti zahărul într-o cratiţă,adaugi untul,smântâna şi sarea,apoi ţii pe foc până când se omogenizează. Când sosul s-a îngroşat,îl dai deoparte şi-l laşi la răcit. Îl torni în tavă,peste blat. Aşezi deasupra felii de mere stropite cu zeamă de lămâie şi torni tort-gelee preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Decorezi după imaginaţie.