Reţetă delicioasă! Tiramisu cu cheesecake

28 februarie 2016   Rețete

Această prăjitură este o combinaţie între tiramisu şi cheesecake, care are un gust absolut delicios, iar dacă îţi place combinaţia dintre cafea şi brânză, sigur o să fie pe placul tău. Combinaţia de arome şi blaturi este divină, având un gust de care cu siguranţă te vei îndrăgosti. Trebuie s-o încerci!

IngredientePentru balat

-12 biscuiţi Oreo

-12 pişcoturi

-o lingură de cafea pudră

-200 gr de unt topit

Cheesecake – cremă

-cremă de brânză,la temperatura camerei

-o cană de zahăr (250 de gr)

-100 gr de unt,la temperatura camerei

-2 ouă,la temperatura camerei

-esenţă de vanilie

-o cană de făină albă

-12 pişcoturi

-o cană de cafea

Ornamentare

-frişcă lichidă

-120 de gr de cremă de brânză,la temperatura camerei

-jumătate de ceaşccă de lapte

-ciocolată albă

-pudră de cacao

Încălzeşte cuptorul la 180 grade şi întinzi pe tavă hârtie de copt.

Mod de preparare Blatul

Se pun biscuiţii,pişcoturile şi cafeaua pudră într-un vas şi se pisează mărunt. Torni untul topit şi începi să amesteci până amestecul devine omogen. Îl torni în tavă şi-l pui la cuptor 10 minute,îl scoţi şi îl laşi să se răcească.

Cheesecake-cremă

Folosind un mixer,baţi crema de brânză,untul şi zahărul până devine omogen. Adaugă ouăle şi amesteci bine până se încorporează. Apoi adaugi esenţa de vanilie,cafeaua şi făina,pe care le amesteci bine.

Acum înmoi cele 12 pişcoturi în cafeaua preparată înainte şi aşezi primul strat,peste care adaugi primul strat din umplutură şi întinzi pe toată suprafaţa cu ajutorul unei spatule.

Se dă la cuptor timp de 45 – 60 de minute,după care opreşti cuptorul şi o laşi încă 45 de minute acolo pentru a se răci brânza. Apoi o scoţi din cuptor şi o laşi să se răcească de tot. Apoi o pui în frigider până a doua zi.

Bate frişca lichidă până devine omogenă şi o pui în frigider. Într-un castron separat,pune crema de brânză,laptele şi ciocolata albă. Amestecă frişca în compoziţia din brânză până când este complet încorporată. Pe o farfurie pui primul blat,apoi crema de cheesecake din frigider  peste care adaugi crema de brânză amestecată cu frişcă şi decorezi partea de sus cu frişcă,şi faci modele şi peste care pudrezi cu cacao. Este bogată şi cremoasă,pur şi simplu,delicioasă!

Vezi cum se face aici:

Credit foto:www.amyinthekitchen.com

Mai multe