Reţetă delicioasă: Tort „Pădurea neagră“

29 decembrie 2016   Rețete

Este unul dintre cele mai bune torturi pe care le-ai putea prepara. Este cu multă frişcă şi uşor acrişor de la vişine.

De ce ai nevoie

Pentru blat

9 ouă,la temperatura camerei

200 g zahăr tos

130 g făină

50 g cacao pudră

4 linguri unt topit şi lăsat la răcit

½ linguriţă esenţă de vanilie

Pentru sirop

20 cireşe din compot,fără sâmburi

3 linguri lichior de cireşe

120 ml apă rece

Pentru umplutură

500 ml smântână pentru frişcă

120 g zahăr pudră

1 lingură lichior de cireşe

Pentru decor

10 cireşe confiate

120 g ciocolată neagră rasă

Cum se prepară tortul

Scurgi bine cireşele. Baţi ouăle cu mixerul,la viteză mare,adaugi treptat zahărul şi omogenizezi,până când obţii o compoziţie fină. Cerni separat făina şi cacaua,le amesteci şi le încorporezi în ouă,omogenizând.

Adaugi vanilia şi torni untul în fir subţire şi mixezi. Torni aluatul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt şi îl dai la cuptorul încălzit până când trece testul cu scobitoarea. După ce s-a răcit bine blatul,îi tai în trei,pe orizontală.

Pentru sirop,pui cireşele scurse din compot într-un bol,cu 3 linguri de lichior. Le laşi la temperatura camerei cel puţin 30 de minute,amesteci de câteva ori,apoi le scurgi într-o sită,deasupra unui vas. Torni apa peste siropul obţinut.

Pentru umplutură,baţi frişca cu mixerul,la viteză mare,până se formează o spumă tare,adaugi zahărul pudră şi lichiorul şi omogenizezi în continuare la viteză mare. Dai frişca la frigider.

Asamblezi tortul astfel:aşezi primul strat de blat şi îl însiropezi,îl acoperi cu un strat de cremă şi presari câteva cireşe. Repeţi până când termini straturile de blat. Îmbraci tortul în frişcă şi îl decorezi,după imaginaţie,cu ciocolată rasă,frişcă şi cu câteva cireşe confiate. Îl ţii la frigider cel puţin 4 ore sau îl laşi la rece peste noapte,înainte să îl tai.

Mai multe