Reţetă dulce: Prăjitură cu aluat sfărâmicios

12 iunie 2016   Rețete

Profită de sezonul căpşunilor şi oferă-le celor dragi un desert delicios!

Ai nevoie de

Pentru aluat

150 g unt

3 ouă

200 g zahăr pudră

100 g smântână

250 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 praf de sare

Pentru umplutură

300 g căpşuni

Pentru glazură

3 linguri unt

3 linguri făină

3 linguri zahăr pudră

Preparare

Freci untul cu zahărul până ce se dizolvă. Adaugi gălbenuşurile,unul câte unul,smântâna,făina amestecată cu praful de copt şi esenţa de vanilie. La final,încorporezi albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare.

Aşezi umplutura într-o tavă tapetată şi pui deasupra căpşunile feliate.

Dai tava la cuptor 15 minute.

Amesteci făina cu untul şi zahărul pudră şi presari aluatul obţinut peste prăjitură.

Dai din nou la cuptor până trece testul scobitorii.

Mai multe