Reţetă dulce: Tartă cu cremă de brânză şi căpşuni

10 iunie 2016   Rețete

Tarta e un desert cu fructe, deloc complicat şi foarte gustos, perfect pentru un final de săptămână călduros.

Dificultate medie / 1 tartă / 75’

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină

125 g unt

1 ou

1 praf de sare

50 ml apă

1-2 linguri zahăr

Pentru umplutura de brânză

200 g brânză de vaci,scursă

100 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

coajă de lămâie răzuită

zeama de la o lămâie

2 ouă

Pentru umplutura de fructe

200 g căpşuni

100 g afine

150 ml lapte

3 ouă

2 linguri zahăr

3 linguri făină

Pasul  1

Pentru aluat,freci untul rece de la frigider cu făina. Adaugi treptat gălbenuşul,sarea şi zahărul. Torni apa puţin câte puţin şi continui să frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini,apoi,îl întinzi într-o formă rotundă tapetată,îl acoperi cu o folie şi-l dai la frigider 30 de minute.

Pasul 2

Pentru umplutură,amesteci brân­za cu ouăle,zahărul,zahărul vanilat şi coaja de lămâie răzuită şi zeama de lămâie până obţii o cremă. Scoţi aluatul din frigider. Peste el torni crema de brânză şi dai tava la cuptor 15-20 de minute,până când s-a întărit crema.

Pasul 3

Scoţi tava din cuptor şi dai deoparte. Speli căpşunile,elimini codiţele şi le tai feliuţe,le aşezi în tavă împreună cu afinele dezgheţate şi scurse.

Pasul 4

Amesteci laptele cu ouăle bătute,zahărul,făina şi torni peste fructe. Dai la cuptor 20-25 de minute,la foc potrivit,până se rumeneşte.

Pont! Pentru umplutură,poţi folosi orice fel de fructe vrei,în orice combinaţii,după ce le-ai scurs bine.

Mai multe