Reţetă festivă delicioasă: Tort de căpşuni

11 iunie 2016   Rețete

Un tort aboslut delicios, ideal dacă ai o zi festivă în familie.

Ingrediente de care ai nevoie

Pentru blat:

400 g făină

2 ouă

100 ml ulei

100 ml lapte

1 plic praf de copt

150 g zahăr

3 linguri cacao

Pentru cremă:

700 g brânză proaspătă de vaci

300 g mascarpone

250 g zahăr

1 plic gelatină

300 g căpşuni

Mod de prepare

Freci ouăle cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi uleiul,în fir subţire,laptele şi,la final,făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Torni compoziţia într-o formă de tort şi o dai la cuptor până ce trece testul scobitorii,laşi blatul la răcit şi-l tai în jumătate.

Freci brânza de vaci,bine scursă,cu zahărul până capătă o consistenţă fină. Încorporezi crema de mascarpone şi gelatina,preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Tapetezi o formă înaltă cu folie alimentară şi pui un strat de căpşuni tăiate felii,apoi torni un strat de cremă şi o felie de blat. Aşezi pe marginile vasului căpşuni tăiate felii,un nou strat de cremă şi ultima felie de blat. Dai vasul la rece peste noapte,a doua zi îl răstorni şi îndepărtezi folia.

1 tort

Preparare 80’

Dificultate medie

Mai multe