Reţetă foarte simplă de cheesecake New York cu coacere

16 februarie 2016   Rețete

O reţetă foarte simplă de pregătit, dar şi foarte gustoasă. Cu siguranţă îţi vei impresiona membrii familiei la masa de duminică sau colegii la birou.

Ingrediente

180 g de biscuiţi digestivi,sfărmaţi bine

100 g de unt topit

250 g de zahăr

800 g cremă de brânză

un praf de sare

2 linguri de extract de vanilie piure

3 ouă mari

Pentru topping

450 ml smântână

25 g zahăr

2 linguriţe de extract de vanilie piure

afine proaspete pentru servit

Ai nevoie de o formă de cheesecake cu diametrul de 23 de centimetri.

Mod de preparare

1. Preincalzeşte cuptorul la 180 de grade. Pune folie de copt şi unge uşor cu ulei/unt topit.

2. Amestecă biscuiţii,untul şi 50 de grame din zahăr. Pune pe fundul şi marginile tăvii de cheesecake,apăsând bine pe margini. Ţine la frigider până faci compoziţia de brânză.  

3. Bate crema de brânză cu un mixer. Când este moale,adaugă restul de zahăr şi bate din nou. Adaugă sare şi vanilie şi mixează încă o dată. Adaugă ouăle pe rând. Pune amestecul peste blatul din tavă.

4. Coace timp de o oră şi 10 minute,până când se întăreşte pe margini. Lasă la temperatura camerei până când este gata topping-ul.

5. Bate bine smântâna,zahărul şi vanilia şi pune peste cheesecake. Pune la cuptor pentru încă 10 minute. După ce este gata şi s-a răcit,pune la frigider. Serveşte cu afinele proaspete.

Mai multe