Reţetă gustoasă: Paste cu ciuperci umplute
Pastele sunt un fel de mancare uşor de preparat chiar şi de ce care nu au experieţă în bucătărie. Iar aceste paste cu ciuperci umplute sunt un deliciu.
De ce ai nevoie pentru paste
350 g paste fusilli
unt,pentru uns tava
1 lingură ulei
1 ceapă mare,tocată
2-3 căţei de usturoi,mărunţiţi
350 g carne tocată
sare
piper
5 ciuperci
250 g smântână
200 g brânză rasă
50 g caşcaval ras
100 g roşii mici
pătrunjel tocat
Cum se prepară pastele
Fierbi pastele în apă cu sare,conform indicaţiilor de pe ambalaj,păstrezi o cană din apa în care au fiert. Când sunt gata,le scurgi şi le pui într-o tavă unsă cu unt.
Încingi uleiul într-o tigaie,adaugi ceapa şi usturoiul,le sotezi până devin sticloase,apoi presari picioruşele ciupercilor mărunţite şi amesteci. Pui carnea tocată,condimentezi cu sare şi piper,după gust,şi o ţii pe foc până se rumeneşte. Dacă este cazul poţi turna puţin din apa păstrată.
Speli pălăriile ciupercilor,le usuci,le umpli cu amestecul de carne tocată şi le aşezi printre paste. Combini smântâna cu brânza şi torni compoziţia în tavă. O dai la cuptorul încălzit până se rumenesc. Scoţi tava,presari caşcavalul ras şi serveşti pastele calde,cu felii de roşii şi cu pătrunjel,după gust.