Reţeta în paşi: tocăniţă de porc cu mazăre

18 mai 2017   Rețete

O tocăniţă rapidă şi saţioasă va fi întotdeauna pe placul iubitorilor de mâncăruri cu carne. Încearcă reţeta de mai jos şi foloseşte mazăre, pentru a da un plus de savoare mâncării tale.

Ai nevoie de

2-3 linguri ulei

500 g muşchiuleţ de porc,tăiat feliuţe

sare,dupa gust

piper,dupa gust

5 cepe mici,tocate

4 căţei de usturoi,tocaţi

1 bucata mică de ghimbir,tocat

360 ml supă de legume

2 crenguţe cimbru

3 foi de dafin

100 ml smântână pentru gătit

½ linguriţă boia dulce sau picantă

100 g mazăre,scursă

Preparare

Pasul 1

Încingi uleiul într-o tigaie,caleşti feliuţele de carne şi le condimentezi cu sare şi piper. Le ţii până când se rumenesc uşor,la foc mediu,amestecând. Adaugi ceapa,usturoiul şi ghimbirul şi le căleşti.

Pasul 2

Pui supa de legume,în fir subţire,adaugi cimbrul,foile de dafin şi fierbi,la foc mic,35-40 de minute.

Pasul 3

Torni smântâna pentru gătit,condimentezi cu boia,amesteci şi laşi pe foc 10 minute.

Pasul 4

Adaugi mazărea şi mai ţii până se înmoaie boabele şi se evaporă lichidul. Guşti şi,dacă e cazul,mai pui sare,piper sau boia. Serveşti mâncarea caldă.

Foto:Profimedia

Mai multe