Reţetă inedită: Omletă cu orez
O reţetă săţioasă, inedită, dar pur şi simplu gustoasă, omletă cu orez.
De ce ai nevoie pentru omletă cu orez
200 g orez
1 ceapă
4 ouă
50 ml smântână
1 căţel usturoi
sare
piper
ulei
150 g brânză de vaci sau „perle“ de brânză
busuioc
mărar
Cum se prepară omletă cu orez
Cureţi ceapa şi o toci. Baţi ouăle cu smântâna şi puţină sare. Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj.
Încingi ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa. Adaugi jumătate din cantitatea de orez,laşi să se încălzească un minut şi întinzi pe întreaga suprafaţă a tigăii. Pui jumătate din cantitatea de ouă bătute peste orez. Nu amesteci!
Când omleta începe să se facă,o întorci şi o laşi să se rumenească. Repeţi operaţiunea cu restul de ouă bătute.
Speli busuiocul şi mărarul,le toci şi amesteci cu brânza şi usturoiul. Potriveşti de sare şi piper. Umpli omletele cu acest amestec.