Reţetă inedită: Omletă cu orez

28 iunie 2016   Rețete

O reţetă săţioasă, inedită, dar pur şi simplu gustoasă, omletă cu orez.

De ce ai nevoie pentru omletă cu orez

200 g orez

1 ceapă

4 ouă

50 ml smântână

1 căţel usturoi

sare

piper

ulei

150 g brânză de vaci sau „perle“ de brânză

busuioc

mărar

Cum se prepară omletă cu orez

Cureţi ceapa şi o toci. Baţi ouăle cu smântâna şi puţină sare. Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj.

Încingi ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa. Adaugi jumătate din cantitatea de orez,laşi să se încălzească un minut şi întinzi pe întreaga suprafaţă a tigăii. Pui jumătate din cantitatea de ouă bătute peste orez. Nu amesteci!

Când omleta începe să se facă,o întorci şi o laşi să se rumenească. Repeţi operaţiunea cu restul de ouă bătute.

Speli busuiocul şi mărarul,le toci şi amesteci cu brânza şi usturoiul. Potriveşti de sare şi piper. Umpli omletele cu acest amestec.

Mai multe