Reţetă inedită: Praz umplut cu pate
Chef Horia Vîrlan recomandă o reţetă gustoasă de praz, ce se pregăteşte foarte uşor.
Ingrediente pentru 4 persoane:
4-6 fire de praz de dimensiune medie
2 cutii de pate de ficat de porc/pui/gâscă (la alegere)
O lingură de smântână fermentată
O linguriţă de sare
O jumătate de linguriţă de piper negru măcinat
Mod de preparare:
Tăiaţi prazul în bucăţi de 6-7 cm,apoi spălaţi-le şi fierbeţi în apă cu sare doar bucăţile albe. Pe cele verzi le veţi folosi la un alt preparat,deoarece sunt tari. După ce s-au fiert bucăţile de praz,scoateţi-le într-un vas cu apă rece şi eliminaţi mijlocul,formând tubuleţe din restul foilor.
Mixaţi foarte bine pateul cu smântâna,folosind un robot cu tel şi,folosind un spriţ sau o linguriţă mică,umpleţi tuburile de praz fără a le forţa,ca să nu se spargă.
Serviţi tuburile de praz umplute alături de felii de pâine fripte pe grătar şi de o salată din ardei copt aromat cu oţet balsamic.