Reţetă pentru masa de Revelion: Piept de porc la cuptor

30 decembrie 2016   Rețete

Descoperă cum să prepari pas cu pas cea mai gustoasă friptură de porc la cuptor!

Ai nevoie de:

1,5 kg piept de porc cu şorici

sare

piper

cuişoare,opţional

6-7 căţei de usturoi

2 cepe mari

350 ml supă de legume sau apă

Pentru marinată

2 cepe tocate

3 căţei de usturoi,zdrobiţi

sare

piper

3 linguri ulei

boia

rozmarin

cimbru

2 foi de dafin

oregano

120 ml vin alb sec

Preparare:

Speli şi ştergi bine carnea. Crestezi şoriciul cât mai adânc şi o dai deoparte. Separat,pentru marinată,amesteci uleiul cu boia,rozmarin,cimbru şi oregano,după gust,apoi condimentezi cu sare şi piper. Adaugi ceapa şi usturoiul şi omogenizezi.

Ungi bucata de carne cu această compoziţie,o aşezi într-o pungă,torni vinul şi adaugi foile de dafin. Sigilezi punga şi ţii carnea la frigider cel puţin 2 ore sau peste noapte.

Tai ceapa rondele mari,feliezi usturoiul şi le pui în tavă. Scurgi carnea şi o aşezi peste ceapă şi usturoi,cu şoriciul în sus. Dacă e cazul,mai condimentezi cu sare şi piper,după gust. Întinzi cuişoarele,dacă foloseşti,pe şorici,din loc în loc.

Torni puţină supă de legume sau apă şi dai tava la cuptorul încălzit până se rumeneşte friptura. Din când în când,torni în tavă din supa rămasă. Când e gata,laşi carnea să se odihnească şi o serveşti cu garnitură,după preferinţă.

Sursă foto:StockFood

Mai multe