Reţetă sănătoasă: Legume în aspic

20 iunie 2016   Rețete

Încearcă o reţetă simplă de legume în aspic.

Ai nevoie de

100 g mazăre

1 conservă porumb

1 morcov

1 rădăcină de ţelină

2 căţei de usturoi

1 plic gelatină

sare

6-7 ouă fierte

Preparare

Fierbi mazărea cu căţeii de usturoi întregi,morcovul tăiat cubuleţe şi rădăcina de ţelină tocată cu apă cu sare. Când s-au înmuiat legumele,adaugi porumbul scurs şi spălat şi mai laşi să dea câteva clocote. După ce s-a răcorit zeama în care au fiert legumele,adaugi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Tapetezi o formă de guguluf cu folie alimentară. Torni un strat de supă şi legume şi aşezi ouăle fierte,descojite,unul după altul. Torni restul de legume şi zeama şi dai la frigider pentru câteva ore. După ce s-a întărit,răstorni aspicul şi îndepărtezi folia.

6-7 porţii

Preparare 50’

Dificultate mică

Mai multe