Reţetă simplă de ouă umplute, cel mai apetisant aperitiv de pus pe masa de Crăciun

20 decembrie 2019   Rețete

Aperitivele nu pot lipsi de pe masa festivă de Crăciun, iar pe lângă preparatele tradiţionale din carne de porc, precum toba, lebărul şi cârnaţii, nu pot lipsi ouăle umplute. Îţi recomandăm o reţetă extrem de simplă cu care îţi vei impresiona familia şi musafirii.

Ingrediente reţetă de ouă umplute

  • 5 ouă
  • 150 gr pate de porc
  • 50 gr unt
  • o lingură mare de muştar şi una de maioneză
  • câteva fire de mărar proaspăt
  • sare şi piper

Citeşte şi: Cum faci cea mai bună tobă de porc! Ingredientul secret ce-i dă un plus de savoare

Mod de preparare reţetă de ouă umplute

Ouăle se fiert timp de 20 de minute, se lasă la răcit, se cojesc, se taie în jumătate cu un cuţit cu lamelă lată şi se scot gălbenuşurile. Acestea se pasează cu furculiţă şi se amestecă cu pateul, untul, muştarul, maioneză şi condimentele. Se umplu jumătăţile de ou, şi se ornează după plac cu gogoşari la oţet, măsline, castraveţi muraţi. Se ornează după preferinţe.

Poftă bună!

Mai multe