Reţeta super-delicioasă: Tartă cu caise şi alune

27 iunie 2016   Rețete

Prepară un desert foarte delicios cu caise şi alune, pentru cei dragi!

Ingrediente necesare:

Pentru aluat ai nevoie de

175 g făină,

1 vârf de cuţit sare,

100 g unt,

3 gălbenuşuri,

3 linguri apă minerală.

Pentru umplutură:

100 g stafide,

300 g caise,

200 g alune de pădure,

150 g fulgi de ovăz,

4-5 linguri zahăr şi zahăr pudră.

Mod de preparare:

Pentru aluat,amesteci făina într-un vas cu un praf de sare,apoi pui untul tăiat bucăţi. Faci o adâncitură în centru,adaugi un gălbenuş,torni apa şi frămânţi un aluat omogen,pe care-l pui la rece 30 de minute. Speli şi scoţi sâmburii caiselor. Le scurgi bine de apă şi le amesteci într-un castron cu zahărul. Scoţi coca de la rece,întinzi aluatul într-o tavă rotundă,îmbraci şi pereţii până la jumătate,înţepi cu furculiţa şi-l coci în cuptorul preîncălzit 10 minute. Îl laşi la răcit puţin. Pui caisele amestecate cu zahărul în tavă şi introduci din nou în cuptor pentru 15 minute. Serveşti tarta rece presărată cu fulgi de ovăz,alune de pădure zdrobite,stafide şi zahăr pudră.

Dificultate  medie

Minute 80ʹ

1 tartă

Mai multe