Reţetă super gustoasă: Tiramisu Semifreddo
Pentru că zilele călduroase sunt din ce în ce mai aproape, îţi recomandăm o reţetă de tiramisu semifreddo, un desert rece, aproape îngheţat.
De ce ai nevoie pentru tiramisu semifreddo
4 ouă
100 g zahăr
200 g mascarpone
50 ml brandy
300 ml cafea espresso
12 pişcoturi
50 g cacao
50 g ciocolată neagră
frişcă,pentru servit
Cum se prepară tiramisu semifreddo
Mixezi gălbenuşurile şi adaugi zahărul,iar după ce s-a topit crema de mascarpone,la temperatura camerei. Separat,baţi albuşurile spumă tare şi încorporezi crema de mascarpone. Tapetezi cu folie alimentară o tavă de chec,lăsând marginile mai lungi. Combini cafeaua cu brandy şi înmoi pişcoturile uşor,după care le aşezi într-un strat în tavă. Ai grijă să nu mai rămână spaţii libere. Torni jumătate din crema de mascarpone şi presari jumătate din cantitatea de cacao. Aşezi un alt strat de pişcoturi înmuiate,restul de cacao,iar deasupra pui crema de mascarpone. Deasupra razi ciocolata şi acoperi prăjitura în folie alimentară. O dai la congelator pentru cel puţin patru ore. Îl scoţi in tavă,îndepărtezi folia şi-l tai felii. Îl serveşti alături de frişcă.
Sursa foto http://tarasmulticulturaltable.com