Reţeta zilei: „Bărcuţe“ turceşti

19 august 2016   Rețete

Un aperitiv gustos pentru cei dragi, perfect pentru când li se face foame. Nu este complicat de preparat, iar cei mici vor fi încântaţi de forma "bărcuţelor".

Iată de ce ingrediente ai nevoie

Pentru aluat

250 g făină cernută

10 g drojdie uscată

1 linguriţă sare

150 ml apă

30 ml lapte

Pentru umplutură

250 g carne de oaie sau vită,tocată

3 linguri ulei de măsline

2 cepe mărunt tăiate

1 legătură pătrunjel mărunt tăiat

1 roşie curăţată de coajă şi tăiată cuburi

sare

piper

lămâie pentru servit

Cum se prepară

Pentru aluat,pui într-un castron drojdia,sarea şi apa. Amesteci timp de 3 minute după care încorporezi făina. Acoperi aluatul şi-l laşi să crească 30 de minute.

Între timp,prepari umplutura pentru care sotezi în ulei încins ceapa,pătrunjelul,carnea,sarea,roşia şi piperul. Amestecul trebuie să fie scăzut şi după ce carnea şi-a schimbat culoarea,stingi focul,dar laşi tigaia pe aragaz încă 3 minute,amestecând din când în când.

Împarţi aluatul în două părţi din care întinzi cu mâna 2 foi dreptunghiulare. Le acoperi cu un şervet umezit şi le laşi din nou să crească alte 30 de minute. Întinzi apoi fiecare foaie,tot cu mâna,o modelezi cu mâna pe margine pentru a-i da forma de bărcuţă,ungi cu un pic de lapte,pui umplutura şi dai la copt pentru 15 minute. Serveşti imediat cu zeamă de lămâie picurată deasupra.

Mai multe