Reţeta zilei: Bruschete cu vinete

28 noiembrie 2016   Rețete

Pentru că suntem în plină perioadă de post, îşi recomandăm un fel de gustare savuros, pe cât de aromat, pe atât de hrănitor. Cu aceste bruschete cu vinete trebuie să ai grijă că dau dependenţă!

Ingrediente de care ai nevoie:

6 felii prăjite de pâine integrală,1 vânătă,ulei,6 căţei de usturoi,sare,pătrunjel.

Cum se prepară

Cureţi,speli vânăta şi o tai rondele. Presari sare peste ele şi le laşi 30 de minute,apoi le speli şi le usuci. Cureţi usturoiul şi-l tai felii. Încingi ulei într-o tigaie şi prăjeşti rondelele de vinete. Le scoţi pe o un şervet absorbant.

Freci cu usturoi feliile de pâine. Aşezi rondelele de vinete şi asezonezi cu sare. Pui bruschetele pe o tavă termorezistentă. Le introduci în cuptorul preîncălzit,la foc mediu,8 minute,le scoţi şi le serveşti imediat cu feliile de usturoi rămase şi presărate cu pătrunjel.

Dificultate medie

45’

6 porţii

Mai multe