Reţeta zilei: Budincă de orez

5 decembrie 2016   Rețete

Această budincă de orez este un deliciu atât caldă cât şi rece. Uite cât de simplu se prepară!

De ce ai nevoie pentru budincă de orez

200 g orez

600 ml supă de legume

4 morcovi

250 g şuncă

100 g caşcaval ras

2-3 linguri ulei

1 ou

50 g caşcaval

Cum se prepară budincă de orez

Fierbi orezul spălat în supa de legume 2-3 minute,apoi stingi focul,acoperi vasul cu un capac şi laşi 10 minute să se înmoaie boabele de orez. Separat,fierbi morcovii curăţaţi în apă,îi scurgi şi-i tai făşii. Tai şunca cubuleţe. Ungi cu ulei o formă rotundă,aşezi un strat de orez,făşii de morcovi şi cubuleţe de şuncă. Adaugi restul de orez şi nivelezi. Ungi budinca cu ou şi o dai la cuptor până când se rumeneşte,o scoţi,presari caşcavalul ras şi o mai ţii la cuptor 5 minute.

Mai multe