Reţeta zilei: Budincă de varză cu carne
Toamna aceasta, varza reprezintă un ingredient ce nu trebuie să lipsească din mâncărurile tale. Dacă te-ai săturat de clasica varză călită, încearcă această reţetă şi prepară-ţi o delicioasă budincă de varză cu carne.
AI NEVOIE DE
1 varză medie
3 felii cotlet de porc,fără os
2 cârnaţi
2 cepe
1 ardei gras
10 linguri ulei
300 ml suc de roşii
100 g smântână de gătit
sare
piper
cimbru
PREPARARE
Căleşti cepele tocate în jumătate din cantitatea de ulei până când devin sticloase. Adaugi varza tăiată fi deluţă,ardeiul fâşii şi laşi până când se înmoaie,amestecând constant. Asezonezi cu sare,piper şi cimbru,după gust.
Separat,rumeneşti cotletele de porc în uleiul rămas,pe ambele părţi,până când se pătrund. Când sunt aproape gata,adaugi cârnaţii tăiaţi felii şi-i laşi să se rumenească.
Aşezi într-o cratiţă trei sferturi din cantitatea de varză,cârnaţii,cotletele,torni sucul de roşii,restul de varză şi smântâna. Dai tava la cuptor 30 de minute.
Foto:Profimedia