Reţeta zilei: Cea mai gustoasă plăcintă cu mere

12 februarie 2017   Rețete

Secretul aceste reţete de plăcintă cu mere sunt seminţele de pin, care, de îndată ce se prăjesc, îi oferă desertului un gust deosebit.

De ce ai nevoie

Pentru aluat

500 g făină

200 ml lapte

1 plic drojdie uscată

100 g zahăr

1 praf de sare

2 ouă

75 ml ulei

2 plicuri zahăr vanilat

coaja de la 1 lămâie

Pentru umplutură

1 kg mere

2 linguri ulei

75 g zahăr

1 lingură griş

1 ou,pentru uns

50 g seminţe de pin,opţional

Cum se prepară

Dizolvi drojdia în puţin lapte cald,2 linguri făină şi o lingură de zahăr. Freci până când obţii o pastă şi laşi maiaua să crească 10-15 minute. O pui peste făina cernută,adaugi restul de lapte,zahărul,uleiul,sarea,ouăle,coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Frămânţi până când obţii un aluat elastic,pe care-l laşi să crească.

Cureţi merele,le dai prin răzătoare şi le căleşti în ulei împreună cu zahărul. Când scade sucul,dai deoparte,pui grişul şi omogenizezi.

Întinzi două foi din aluat,aşezi pe fiecare,într-o margine,jumătate din piure,seminţele de pin şi acoperi cu restul foii. Aşezi plăcintele într-o tavă tapetată şi le ungi cu ou. Le dai la cuptor până când se rumenesc.

Mai multe