Reţeta zilei: Cele mai gustoase clătite picante

9 februarie 2017   Rețete

Cine spune că acest preparat este bun doar pentru desert, nu a gustat până cum clătitele picante cu carne tocată şi ketchup.

Ai nevoie de

Pentru clătite

300 g făină

550 ml lapte

3 ouă

1 praf de sare

2 linguri unt

1 lingură ulei

Pentru umplutură

500 g carne de vită tocată

1 ceapă

½ ardei

½ praz

300 g roşii pasate

150 ml vin roşu

2 linguri ulei

1 l supă de vită

sare

piper

boia de ardei iute,după gust

Pentru decor

 ketchup

ceapă verde

Cum se prepară

Combini laptele cu ouăle,adaugi untul topit,făina şi sarea. Amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe şi dai aluatul la frigider 30 de minute. Ungi tigaia cu ulei şi coci clătitele.

Pentru umplutură,toci ceapa şi prazul şi le căleşti în ulei până când devin sticloase. Pui carnea tocată şi o laşi pe foc până când scade zeama lăsată,amestecând constant. Torni supa şi vinul,condimentezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă. Când s-a evaporat lichidul,pui roşiile,ardeiul tocat şi boia de ardei după gust. Mai ţii pe foc câteva minute,apoi dai deoparte şi laşi la răcorit.

Umpli clătitele,le rulezi şi le aşezi într-o tavă tapetată. Le ţii la cuptor,încălzit în prealabil,15-20 de minute.

Serveşti clătitele cu ketcup şi ceapă verde tocată.

Mai multe