Reţeta zilei - Chec cu nuci şi migdale

24 decembrie 2016   Rețete

Descoperă o nouă reţetă de chec, în care poţi pune nuci şi migdale din belşug, pentru un gust deosebit!

Ai nevoie de:

175 g stafide galbene şi negre

60 ml rom

7 g drojdie

125 ml lapte

1 praf de sare

400 g făină

1 ou

50 g zahăr

coaja de la 1 lămâie

200 g unt

100 g făină

1 praf nucşoară măcinată

150 g nuci mărunţite

150 g fulgi de migdale

100 g unt topit

zahăr pudră,pentru decor

Preparare:

Înmoi stafidele în rom,amestecând continuu. Dacă vrei,le laşi peste noapte. Dizolvi drojdia în lapte călduţ,adaugi un praf de sare şi omogenizezi 10 minute,până când se formează maiaua.

Amesteci câteva minute făina,oul,maiaua,zahărul,coaja de lămâie şi un praf de sare şi frămânţi un aluat nu foarte tare şi îl dai deoparte.

Separat,freci untul cu cele 100 g de făină rămase şi cu nucşoara,apoi le încorporezi în celălalt aluat. Laşi aluatul obţinut să crească,acoperit,30 de minute. Îl întinzi pe o suprafaţă pudrată cu făină,presari stafidele,nucile şi fulgii de migdale şi suprapui o margine peste cealaltă. Pui checul într-o tavă şi îl mai laşi 30-45 de minute să crească,într-un loc călduros.

Îl ungi cu unt topit şi dai tava la cuptorul preîncălzit,până se rumeneşte şi trece testul cu scobitoarea. La final,pudrezi cu zahăr.

Sursă foto:Profimedia

Mai multe