Reţeta zilei: Chec însiropat cu mac

13 ianuarie 2017   Rețete

Cei care evită reţetele clasice de mac, deoarece li se par prea uscate, pot încerca această variantă însiropată.

Pentru chec

Ai nevoie de

450 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

220 g unt

200 g zahăr

200 g mac

200 g smântână

1 linguriţă esenţă de vanilie

4 ouă

Pentru sirop

100 ml apă

100 g zahăr

5-6 linguri suc de lămâie

zahăr pudră,pentru decor

Cum se prepară checul

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă.

Amesteci făina cu sarea şi praful de copt. Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle,unul câte unul,smântâna şi esenţa de vanilie. Împarţi compoziţia în jumătate şi pui în una din ele seminţele de mac spălate. Torni compoziţia de mac într-o formă specială,iar deasupra o aşezi pe cea simplă. Dai checul la cuptor până când trece testul scobitorii.

Dizolvi zahărul în apă caldă,torni zeama de lămâie şi amesteci. Torni siropul peste chec,după ce s-a răcorit,apoi îl decorezi cu zahăr pudră,după gust.

Mai multe