Reţeta zilei: chec sărat cu dovlecei
Alege această reţetă simplă şi prepară-le celor dragi un delicios chec sărat cu dovlecei.
Ai nevoie de
3 ouă
1 praf sare
120 ml ulei
1 dovlecel mic,spălat şi dat prin răzătoare
2 morcovi,daţi prin răzătoare
200 g şuncă,tăiată cubuleţe
100 g caşcaval ras
6 linguri lapte
190 g făină
1/2 linguriţăa bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă praf de copt
piper negru măcinat
salată,opţional
cartofi natur,pentru servire
Mod de preparare
Într-un vas,mixezi ouăle,sarea şi uleiul 5 minute. Opreşti mixerul şi încorporezi,cu o lingură de lemn,dovlecelul stors bine,în prealabil,morcovii,şunca şi caşcavalul. Amesteci până la omogenizare şi apoi torni laptele.
Separat,în alt vas,combini făina cu bicarbonatul şi cu praful de copt şi condimentezi cu sare şi piper,după gust. Încorporezi treptat compoziţia de făină în ingredientele umede şi amesteci până se omogenizează.
Torni aluatul într-o formă tapetată şi îl dai la cuptorul încins,până când trece testul cu scobitoarea. Laşi checul să se răcească în tavă înainte să îl feliezi. Dacă vrei,îl serveşti cu salată şi cu cartofi natur.
Citeşte şi:Reţeta zilei:terină de pui cu spanac