Reţeta zilei: Chifle cu mac şi sare

15 martie 2017   Rețete

Ţii regim? Te invit să găteşti aceste chifle cu mac uşor de preparat şi care înlocuiesc cu succes produsele de patiserie grele pentru organism.

Ai nevoie de:

500 g făină

10 g drojdie

1 linguriţă sare

200 ml lapte

3-4 linguri ulei

2 linguri mac

1 linguriţă sare grunjoasă

Mod de preparare: 

Dizolvi drojdia în puţin lapte cald,apoi o amesteci cu făina cernută. Adaugi sarea,uleiul,restul de lapte şi frămânţi până când obţii un aluat carae nu se mai ţine de mâini. Îl laşi să crească până când îşi dublează volumul.

Împarţi aluatul în bucăţi egale,cărora le dai o formă rotundă. Le aşezi într-o tavă tapetată,cu spaţii între ele,şi le mai laşi să crească 15-20 de minute. Presari mac şi sare grunjoasă peste chifle şi le dai la cuptor până când se rumenesc.

2 tăvi

Preparare 80’

Dificultate medie

Mai multe