Reţeta zilei: chiftele de varză

10 mai 2017   Rețete

Când eşti în pană de idei, dar ai vrea să găteşti ceva deosebit pentru musafiri, pregăteşte chifteluţele acestea din varză şi conopidă. Sunt delicioase şi, îţi mai spun un secret: se topesc în gură!

Ai nevoie de 1 kg varză,4 linguri făină,2 ouă,3 bucheţele conopidă,1 ceapă,pătrunjel,mărar,sare,piper,100 g pesmet

ulei,pentru prăjit,cartofi natur

Toci varza şi conopida,apoi le fierbi 10-15 minute în apă cu sare. Le scurgi şi le storci,pentru a elimina excesul de apă. Amesteci varza cu ceapa tocată,ouăle,făina,mărarul şi pătrunjelul,tocate. Condimentezi cu sare şi piper după gust. Formezi chiftelele cu mâna umedă şi le dai prin pesmet,apoi le prăjeşti în ulei încins,pe ambele părţi. Le serveşti alături de cartofi natur.

14-15 chiftele

Preparare 50’

Dificultate medie

Mai multe