Reţeta zilei: Clătite cu dovlecei
17 ianuarie 2017
Rețete
Nu-i aşa că abia aştepţi să prepari această omletă cu dovlecei, umplută cu roşii şi brânză proaspătă?
Ai nevoie de
Pentru clătite
500 g dovlecei
300 ml sana
4 ouă
350 g făină
1 lingură ulei
sare,după gust
Pentru umplutură
4 roşii
200 g caş proaspăt
oregano
ulei,pentru uns
Cum se prepară omleta
Tai capetele la dovlecei şi-i dai prin răzătoarea mare,apoi îi storci. Îi amesteci cu sana,sare,uleiul,ouăle şi făina,până obţii un aluat ca o smântână groasă. Dai compoziţia 30 de minute la frigider. Ungi o tigaie cu puţin ulei şi rumeneşti clătitele pe ambele părţi.
Le laşi să se răcorească şi le umpli cu felii de roşii şi caş proaspăt,peste care presari oregano.